Locatie

Historisch aan de Schie.

Heerlijk centraal gelegen aan de Schie kun je ons vinden in het gebouw Bacinol 2. Of je nu met de fiets komt, vanaf het station (5 min lopen) of met de auto, we zijn goed bereikbaar.

Restaurant

In ons restaurant ben je altijd welkom, of je nu voor een drankje, hapje of alleen een praatje komt. We zijn gek op mensen, gesprekken en goede verhalen en zien dit ook als een ontmoetingsplek.

De salon

In onze salon kun je zowel eten, borrelen als afhuren. Met het prachtige daklicht, design meubilair en bar hoef je je over sfeer geen zorgen te maken.

Terrasboot

Wanneer de zon weer te voorschijn komt, ligt onze terrasboot klaar om van te genieten!

20160718_124550

kinderhoek

Kinderen zijn bij Huszár van harte welkom. Er is een grote lego duplo bak aanwezig en een kast vol met boekjes, spelletjes en kleurtjes.

Er is een verschoonplek in één van de toiletten en er is een liftje voor kinderwagens. Op ons menu staan altijd drie gerechten voor de kleintjes met als toetje uiteraard een lekker kinderijsje.

Mini bieb & Platenspeler

In onze gigantische boekenkast staat een verzameling prachtige boeken. Zonde om in de kast te laten staan. Goed boek gevonden? Ruilen mag ook!

We hebben ook een goed werkende platenspeler en een hele mooie verzameling vinyl platen.
Iedereen die het leuk vindt mag zelf plaatjes draaien! Draai en droom even weg.

Mini bieb

Kunst

Iedere 2 maanden is er een interessante wisselende beeldende kunst expositie te bewonderen in de Salon van Huszár. In samenwerking met de Bacinol kunstenaars kunnen er workshops worden georganiseerd in combinatie met een gezellige borrel of lunch in Huszár. Kijk op de website van Bacinol 2 en boek voor jezelf of een groep.

Bacinol 2

Café-brasserie Huszár bevindt zich in “Bacinol 2”, het voormalige hoofdkantoor van Koninklijke Fabriek F.W. Braat. De Delftse ondernemer F.W. Braat stichtte een loodgietersbedrijf dat zich begin vorige eeuw ontwikkelde tot een groot metaalbedrijf dat stalen ramen, hekwerken en verwarmingsinstallaties produceerde voor klanten in heel Nederland.
Grote productiehallen verrezen buiten de binnenstad van Delft. Aan de Hooikade kwam een groot kantoor met administratieve ruimten en tekenzalen. Dit pand is uitgevoerd in de nieuwe zakelijke stijl, met invloeden van het werk van Frank Lloyd Wright. Uiteraard kreeg het stalen ramen uit eigen productie. Het hoofdtrappenhuis kreeg over de volle hoogte een decoratief glas-in-loodraam, ontworpen door de Hongaarse kunstenaar Vilmos Huszár.

Het gebouw huisvestte vanaf de jaren ’80 de Sociale Dienst van de Gemeente en werd later een bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve industrie Bacinol 2 (de opvolger van Bacinol 1 aan de Wateringsevest dat moest wijken voor de spoortunnel).

hek