Ook leuk

Activiteiten
Huszár organiseert in samenwerking met Uitjesbazen diverse super leuke activiteiten!
Bedrijfsuitjes, teamuitjes en familiedag uitjes voor zowel grote als kleine groepen. Op locatie bij Huszár in combinatie met een arrangement voor taart, lunch, High Tea, borrel en/of diner. Zo kunnen jullie onder het genot van een hapje en drankje aan de slag met de leukste activiteiten!
Denk bijvoorbeeld aan: Escape Box, Virtual Reality, Moordspel aan Tafel of de Quizshow Deluxe.
Wil je meer info?
Bekijk de verschillende activiteiten door op deze Uitjesbazen link te klikken.

Rondleiding
Over dit gebied in Delft én over het Bacinol 2 gebouw is ontzettend veel te vertellen. Huszár verzorgt leuke en interessante rondleidingen voor zowel grote als kleine groepen. De rondleiding duurt +/- drie kwartier en kost € 45,- . Vooraf reserveren

Workshops van professionele Bacinol kunstenaars
De kunstenaars die hun atelier in het Bacinol2 gebouw hebben geven leuke workshops aan zowel kleine als grote groepen. Wil je na een lekkere lunch creatief aan de slag? Bekijk en boek je workshop door op deze Bacinollink te klikken.

Kinderhoek
Kinderen zijn bij Huszár van harte welkom. Er is een grote lego duplo bak aanwezig en een kast vol met boekjes, spelletjes en kleurtjes.


Er is een verschoonplek in één van de toiletten en er is een liftje voor kinderwagens. Op ons menu staan altijd drie gerechten voor de kleintjes met als toetje uiteraard een lekker kinderijsje.

Bacinol Inspireert
Iedere 2 maanden is er een interessante wisselende beeldende kunst expositie te bewonderen in de Salon van Huszár. In samenwerking met de Bacinol kunstenaars kunnen er workshops worden georganiseerd in combinatie met een gezellige borrel of lunch in Huszár. Kijk op de website van Bacinol 2 en boek voor jezelf of een groep.

Stukje geschiedenis
Café-brasserie Huszár bevindt zich in “Bacinol 2”, het voormalige hoofdkantoor van Koninklijke Fabriek F.W. Braat.
De Delftse ondernemer F.W. Braat stichtte een loodgietersbedrijf dat zich begin vorige eeuw ontwikkelde tot een groot metaalbedrijf dat stalen ramen, hekwerken en verwarmingsinstallaties produceerde voor klanten in heel Nederland.
hekGrote productiehallen verrezen buiten de binnenstad van Delft. Aan de Hooikade kwam een groot kantoor met administratieve ruimten en tekenzalen. Dit pand is uitgevoerd in de nieuwe zakelijke stijl, met invloeden van het werk van Frank Lloyd Wright. Uiteraard kreeg het stalen ramen uit eigen productie. Het hoofdtrappenhuis kreeg over de volle hoogte een decoratief glas-in-loodraam, ontworpen door de Hongaarse kunstenaar Vilmos Huszár.
de stijl vilmos huszar
Het gebouw huisvestte vanaf de jaren ’80 de Sociale Dienst van de Gemeente en werd later een bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve industrie Bacinol 2 (de opvolger van Bacinol 1 aan de Wateringsevest dat moest wijken voor de spoortunnel).

21 maart 2012 opende café-brasserie Huszár haar deuren. De naam is ontleend aan de kunstenaar van het glas-in-lood werk Vilmos Huszár. Deze bijzondere, maar onbekend gebleven kunstenaar heeft nauw samengewerkt met Piet Mondriaan en Theo van Doesburg in de kunststroming ‘De Stijl’.
Een leuke bijkomstigheid is dat Huszár (in het Nederlands ‘Huzaar’) ook wel ‘soldaat te paard’ betekend. Tijdens het ontwerpproces kwam naar voren dat de grootvader van dit familiebedrijf vroeger heeft gediend als Huzaar. Zijn prachtige oude (mega uitvergrootte) foto is verwerkt in de glazen wand tussen het café en de havenmeester in. Opa houdt op deze manier ‘een oogje in het zeil’.
Op verzoek kunt u een rondleiding reserveren. Een reis door de tijd van ongeveer 45 minuten! Kosten per rondleiding bedragen € 35,-

Bij Huszár kun je veel meer dan alleen maar eten en drinken. In en rondom Huszár gebeuren het hele jaar door leuke dingen die je niet wilt missen!

Mini bieb & platenspeler
In onze gigantische boekenkast staat een verzameling prachtige boeken. Zonde om in de kast te laten staan. Goed boek gevonden? Ruilen mag ook!Mini bieb

We hebben ook een goed werkende platenspeler en een hele mooie verzameling vinyl platen.
Iedereen die het leuk vindt mag zelf plaatjes draaien! Draai en droom even weg.