Ook leuk

Kinderhoek

Kinderen zijn bij Huszár van harte welkom.

We hebben een grote kist met Duplo, een door Anneloes gemaakt ‘muizenhuis’, krijtjes, kleurboeken en spelletjes.Kinderhoek Er is een verschoonplek in één van de toiletten en er is een liftje voor kinderwagens. Op ons menu staan altijd drie gerechten
voor de kleintjes met als toetje uiteraard een lekker kinderijsje.

Kunst in Bacinol 2

In de Salon van Huszár is veel te beleven. Iedere 3 maanden is er een interessante wisselende beeldende kunst expositie te bewonderen. In samenwerking met de Bacinol kunstenaars kunnen er workshops worden georganiseerd in combinatie met een gezellige borrel of lunch in Huszár. Kijk op de website van Bacinol 2 www.bacinol.nl en boek voor jezelf of een groep.

Over Huszár

Café-brasserie Huszár bevindt zich in “Bacinol 2”, het voormalige hoofdkantoor van Koninklijke Fabriek F.W. Braat.
De Delftse ondernemer F.W. Braat stichtte een loodgietersbedrijf dat zich begin vorige eeuw ontwikkelde tot een groot metaalbedrijf dat stalen ramen, hekwerken en verwarmingsinstallaties produceerde voor klanten in heel Nederland.
hekGrote productiehallen verrezen buiten de binnenstad van Delft. Aan de Hooikade kwam een groot kantoor met administratieve ruimten en tekenzalen. Dit pand is uitgevoerd in de nieuwe zakelijke stijl, met invloeden van het werk van Frank Lloyd Wright. Uiteraard kreeg het stalen ramen uit eigen productie. Het hoofdtrappenhuis kreeg over de volle hoogte een decoratief glas-in-loodraam, ontworpen door de Hongaarse kunstenaar Vilmos Huszár.
de stijl vilmos huszar
Het gebouw huisvestte vanaf de jaren ’80 de Sociale Dienst van de Gemeente en werd later een bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve industrie Bacinol 2 (de opvolger van Bacinol 1 aan de Wateringsevest dat moest wijken voor de spoortunnel).

21 maart 2012 opende café-brasserie Huszár haar deuren. De naam is ontleend aan de kunstenaar van het glas-in-lood werk Vilmos Huszár. Deze bijzondere, maar onbekend gebleven kunstenaar heeft nauw samengewerkt met Piet Mondriaan en Theo van Doesburg in de kunststroming ‘De Stijl’.
Een leuke bijkomstigheid is dat Huszár (in het Nederlands ‘Huzaar’) ook wel ‘soldaat te paard’ betekend. Tijdens het ontwerpproces kwam naar voren dat de grootvader van dit familiebedrijf vroeger heeft gediend als Huzaar. Zijn prachtige oude (mega uitvergrootte) foto is verwerkt in de glazen wand tussen het café en de havenmeester in. Opa houdt op deze manier ‘een oogje in het zeil’.
Op verzoek kunt u een rondleiding reserveren. Een reis door de tijd van ongeveer 45 minuten! Kosten per rondleiding bedragen € 35,-

Bij Huszár kun je veel meer dan alleen maar eten en drinken. In en rondom Huszár gebeuren het hele jaar door leuke dingen die je niet wilt missen!

Mini bieb & platenspeler

In onze gigantische boekenkast staat een verzameling prachtige boeken. Zonde om in de kast te laten staan.

Goed boek gevonden?
Ruilen mag!Mini bieb

We hebben ook een goed werkende platenspeler en een hele mooie verzameling vinyl platen.
Iedereen die het leuk vindt mag zelf plaatjes draaien! Draai en droom even weg.